Vastgoedproject Leidsche Rijn Centrum

Vastgoed | Leidsche Rijn Centrumplan BV.

Leidsche Rijn Centrumplan BV: een samenwerking van a.s.r. vastgoed projecten en Vesteda

Doelgroep

Consument/retailers/woningzoekenden in omgeving Utrecht (provincie)

Disciplines

 • Conceptontwikkeling
 • Strategie
 • Interaction design
 • Webdesign
 • Web development
 • Contentcreatie
 • Social Media 

Leidsche Rijn Centrum online

Het Utrechtse Leidsche Rijn, Nederlands grootste Vinex-wijk, krijg een nieuw stadscentrum. Een centrum waar je naar wens kunt wonen, je hart kunt ophalen in leuke winkels en boodschappen doet bij een grootse Foodmarkt. In het midden van Nederland, goed bereikbaar per auto, fiets en het openbaar vervoer. LeidscheRijnCentrum.nl voorziet de doelgroep van alle informatie rondom dit centrum, tijdens de bouw en daarna. Een online platform voor consument, retailer en woningzoekende in de omgeving van Utrecht (provincie), waarbij informatievoorziening de belangrijkste pijler is.

 

Wensen

Concept, design en realisatie van de website Leidsche Rijn Centrum, strategie en uitvoer van online communicatie op verschillende platformen (website, mailing & nieuwsbrieven, sociale media).

Strategie en advies tijdens de realisatie van het Leidsche Rijn Centrum met betrekking op (aan)verwante partijen (gemeente, bestuur). Ondersteuning bij de online communicatie richting doelgroep en stakeholders.  

 

Resultaat

Een website en een communicatiestrategie en –uitvoer, waarbij de doelgroep betrokken raakt en blijft in alles rondom Leidsche Rijn Centrum. Waarbij geïnteresseerden geïnformeerd worden over de huidige (bouw)werkzaamheden en de toekomsite woon-, winkel en werkmogelijkheden in het nieuwe stadcentrum van Leidsche Rijn.

Hoe we dat doen?

We zijn begonnen met het uitwerken van het concept; wireframes (in samenwerking met Bureau O), uitwerking van interactie, produceren van content en uiteindelijk het definitieve webdesign. 

Fase 1:
Realisatie van de website leidscherijncentrum.nl. Een volledig responsive website waarbij het gemak van de gebruiker voorop staat (UX). De website is overzichtelijk en vervult de informatiebehoefte van de doelgroep.

Online communicatie, berichtgeving tijdens de bouw van het centrum over voortgang, ontwikkeling, mogelijkheden en het beantwoorden van FAQ. Verzenden van nieuws vanuit verschillende kanalen: nieuwsbrief/mailing, website, offline communicatie en sociale media.

Fase 2:
Wanneer de appartementen in verkoop gaan, wordt de Woningzoeker geïntroduceerd. Een toevoeging aan de website waarbij op alle koop- en huurwoningen uit Leidsche Rijn Centrum gezocht wordt. De online jacht op een woning gaat verder dan ooit, met alle wenselijke (technische) informatie over de appartementen binnen een muisklik.

Concreet

Alvast een paar successen om te delen. 

LeidscheRijnCentrum.nl 

 • Gemiddeld 18.000 bezoeken p/m
 • Een organisch bereik van 45% (kwartaalcijfers)
 • Stijgende lijn in direct verkeer naar de website: 25%

Facebook/leidscherijncentrum

 • Ruim 6.000 likes
 • Organisch bereik van gemiddeld 75.000 mensen per maand
 • Hoge engagementrate

Infocaster team

Caroline Kops: projectmanager a.s.r. & online communicatie
Lissa Brouwer: interactie & design
Milou Derks: social media
Yucel Ileri & Sander Blokzijl: front-end
Stefan Kip: back-end 

Andere cases waar we trots op zijn:

Dock Four op social media

Dock Four: een nieuw merk op de Nederlandse interieurmarkt, met een een innovatief product: Stylepads. Flexibele wandpanelen die je zelf samenstelt. Dock Four is de bedenker, maar de consument is de ontwerper. Je kiest zelf de kleuren, materialen en maakt ...

Lees meer

Holiday on Ice op Facebook

Holiday on Ice is een internationale schaatsshowproducent, die al meer dan zeventig jaar over de hele wereld toert met ieder jaar een gloednieuwe show.

Lees meer

Cirkel Reizen en Mambo Travel

Een verre reis naar Afrika met de kinderen, een rondreis door Zuidoost-Azië in je eentje of op wintersport met een groep? Op Cirkel.nl en Mambo.nl kan het allemaal. En Infocaster mocht deze twee websites realiseren. Van concept tot design en de technische ontwikkeling.

Lees meer

Let's make the internet brighter

We kunnen hier natuurlijk flashy teksten neerzetten als ‘we zijn het leukste, meest hightech, en gezelligste bedrijf van Nederland, al dan niet de wereld’. Maar dat zijn we niet. We zijn wel anders, open minded, getalenteerd en beetje geekie. En vernieuwend, ...

Lees meer