Promotie van Smoov

Dé app voor e-rijders | Allego

Doelgroep

E-rijders in heel Nederland die op zoek zijn naar een laadpaal of oplaadpunt om hun elektrische auto op te laden.

Disciplines

  • Conceptontwikkeling
  • WordPress development
  • Inrichting CMS
  • Hosting
  • MailChimp-integratie
  • Social media: strategie en contentcreatie
  • Inrichten Google Analytics 

Een nieuwe app voor de e-rijder

Altijd en overal zorgeloos laden. Dat is het doel van Allego. Daar hoort ook een app bij. En die ontwikkelde Allego in 2016: Smoov. Met Smoov vind je altijd een vrij laadpunt in de buurt, betaal je met de betaalmethode die jij fijn vindt, reserveer je een laadpunt en kijk je in de app live mee met de voortgang van de laadsessie van jouw auto. 

Een landingspagina en social-media-inzet

Bij een nieuwe app in de markt zetten hoort natuurlijk ook de nodige promotie. Daar kwam Infocaster in beeld. We ontwikkelde een website waar je: 

  • álles kunt vinden over Smoov;
  • je kunt inschrijven voor updates over Smoov, zo hoef je niets te missen;
  • Smoov direct kunt downloaden uit de App- of Playstore.

Bij de lancering van een app, hoort natuurlijk ook een gerichte social-media-inzet. Infocaster creëerde bergen content, puur ter behoeve van app downloads. Die posts werden vervolgens gericht gepromoot onder e-rijders op Facebook.

Resultaat

Inmiddels is Smoov ruim 6.500 keer gedownload, waarvan er 1.168 direct te herleiden zijn vanuit de social-media-inzet. Let's keep up the good work!

Het Infocaster team

Fatih    -  development
Milou   -  social media
Remko -  projectmanagement

Andere cases waar we trots op zijn:

Reanimatie-app Hartstichting

Een (ver)nieuwe en multilanguage reanimatie app voor smartphone en tablet in opdracht van de Nederlandse Hartstichting. Concept, design en realisatie voor de platformen Apple en Android.

Lees meer

Advocatenkantoor Stellicher

Eén advocatenkantoor worden er twee. Met elk een nieuwe huisstijl, een nieuw logo en één zelfs met een nieuwe naam: Stellicher. Daar hoort natuurlijk een nieuwe online presence bij. Maak een interactieve website, waar de kennis en ervaring van het kantoor ...

Lees meer

Ultegra Di2 website

Op 20 juni 2011 heeft Shimano bekend gemaakt dat het elektronisch schakelsysteem Di2 nu ook beschikbaar is voor de Ultegra groep. De techniek waar professionele rijders al vier jaar mee rijden is nu bereikbaar voor de semiprofessionele en amateurwielrenner. Shimano ...

Lees meer

Partnership met D-Reizen

Al ruim anderhalf jaar zijn we de vaste IT-partner van D-Reizen op het gebied van frontend-ontwikkeling aan de website van D-Reizen. We hebben het CMS Umbraco toegevoegd zodat snel en eenvoudig aanpassingen kunnen worden gemaakt en we zorgen er met 'varnish' voor dat de website ook bij grote televisiecampagnes goed benaderbaar blijft.

Lees meer