Cirkel Reizen en Mambo Travel

Strategie, concept, design en technische ontwikkeling voor twee reissites

Een verre reis naar Afrika met de kinderen, een rondreis door Zuidoost-Azië in je eentje of op wintersport met een groep? Op Cirkel.nl en Mambo.nl kan het allemaal. En Infocaster mocht deze twee websites volledig vernieuwen. Van concept tot design en development.

Dat betekent: eerst verdiepen in de klantreizen. Hoe verloopt een boekingsproces? In deze fase is het idee voor de vakantielounge bedacht: een plek waar je al je reizen en medereizigers kunt bijhouden en bekijken, waar je wijzigingen en aanvullingen kunt maken en bijvoorbeeld je reisgegevens kunt downloaden. Eén centrale plek waar alles over jouw vorige en toekomstige reizen verzameld is. Wel zo makkelijk.

Inhoud afgestemd op het tijdstip van de dag
Na de conceptfase zijn de wireframes en het het design uitgewerkt. Een design met veel beeld, zoals een beeldvullende header die zich aanpast aan het moment van de dag. Een andere foto voor de ochtend, middag en avond.

Realtime synchronisatie met interne systemen
Daarna kwam de technische realisatie. De juiste beschikbaarheid van de reizen moet natuurlijk weergegeven worden en de reiziger moet wanneer eenmaal geboekt is, zijn eigen reisdetails kunnen inzien. Hiervoor hebben we met een API-koppeling gezorgd voor realtime synchronisatie met de boekingssystemen en CRM-systemen van Cirkel Reizen en Mambo Travel.

Om de Cirkel - en Mambo ;-) - rond te maken, is hierna de Search Engine Optimization aangepakt en geoptimaliseerd, door het aanmaken van aparte pagina's per land, regio, plaats en geboekte reis. 

Resultaten
Na de vernieuwing van beide sites is er een stijging in het aantal bezoeken van 10%, is het bouncepercentage verlaagd met 17% en besteden bezoekers gemiddeld 20% meer tijd op Cirkel.nl of Mambo.nl. En daar zijn we trots op!

 

Andere cases waar we trots op zijn:

Promotie van Smoov

Bij een nieuwe app in de markt zetten hoort natuurlijk ook de nodige promotie. Daar kwam Infocaster in beeld. We ontwikkelden een website en zorgden voor de social-media-inzet.

Lees meer

Vastgoedproject Leidsche Rijn Centrum

Een online platform voor consument, retailer en woningzoekende in de omgeving van Utrecht (provincie), waarbij informatievoorziening de belangrijkste pijler is.Concept, design en realisatie van de website Leidsche Rijn Centrum.

Lees meer

Regio Arnhem Nijmegen website voor VVV Arnhem Nijmegen

Voor het Regionaal Marketing Bureau Arnhem/Nijmegen heeft Infocaster een innovatieve VVV-site ontwikkeld. Binnen het concept worden alle VVV-partners uit de regio betrokken en op verschillende thema's ingedeeld. Zin in een dagje in deze prachtige regio? ...

Lees meer

Dock Four op social media

Dock Four: een nieuw merk op de Nederlandse interieurmarkt, met een een innovatief product: Stylepads. Flexibele wandpanelen die je zelf samenstelt. Dock Four is de bedenker, maar de consument is de ontwerper. Je kiest zelf de kleuren, materialen en maakt ...

Lees meer