Cirkel Reizen en Mambo Travel

Strategie, concept, design en technische ontwikkeling voor twee reissites

Een verre reis naar Afrika met de kinderen, een rondreis door Zuidoost-Azië in je eentje of op wintersport met een groep? Op Cirkel.nl en Mambo.nl kan het allemaal. En Infocaster mocht deze twee websites volledig vernieuwen. Van concept tot design en development.

Dat betekent: eerst verdiepen in de klantreizen. Hoe verloopt een boekingsproces? In deze fase is het idee voor de vakantielounge bedacht: een plek waar je al je reizen en medereizigers kunt bijhouden en bekijken, waar je wijzigingen en aanvullingen kunt maken en bijvoorbeeld je reisgegevens kunt downloaden. Eén centrale plek waar alles over jouw vorige en toekomstige reizen verzameld is. Wel zo makkelijk.

Inhoud afgestemd op het tijdstip van de dag
Na de conceptfase zijn de wireframes en het het design uitgewerkt. Een design met veel beeld, zoals een beeldvullende header die zich aanpast aan het moment van de dag. Een andere foto voor de ochtend, middag en avond.

Realtime synchronisatie met interne systemen
Daarna kwam de technische realisatie. De juiste beschikbaarheid van de reizen moet natuurlijk weergegeven worden en de reiziger moet wanneer eenmaal geboekt is, zijn eigen reisdetails kunnen inzien. Hiervoor hebben we met een API-koppeling gezorgd voor realtime synchronisatie met de boekingssystemen en CRM-systemen van Cirkel Reizen en Mambo Travel.

Om de Cirkel - en Mambo ;-) - rond te maken, is hierna de Search Engine Optimization aangepakt en geoptimaliseerd, door het aanmaken van aparte pagina's per land, regio, plaats en geboekte reis. 

Resultaten
Na de vernieuwing van beide sites is er een stijging in het aantal bezoeken van 10%, is het bouncepercentage verlaagd met 17% en besteden bezoekers gemiddeld 20% meer tijd op Cirkel.nl of Mambo.nl. En daar zijn we trots op!

 

Andere cases waar we trots op zijn:

Advocatenkantoor Stellicher

Eén advocatenkantoor worden er twee. Met elk een nieuwe huisstijl, een nieuw logo en één zelfs met een nieuwe naam: Stellicher. Daar hoort natuurlijk een nieuwe online presence bij. Maak een interactieve website, waar de kennis en ervaring van het kantoor ...

Lees meer

Reanimatie-app Hartstichting

Een (ver)nieuwe en multilanguage reanimatie app voor smartphone en tablet in opdracht van de Nederlandse Hartstichting. Concept, design en realisatie voor de platformen Apple en Android.

Lees meer

Nieuwe website voor Kroymans Aston Martin

Voor Kroymans Aston Martin in Hilversum heeft Infocaster de nieuwe website ontwikkeld. Voor dit zeer innovatieve concept heeft Infocaster nauw samen gewerkt met Roodworks, het communicatiebureau van Kroymans. Het concept is volledig door Infocaster geïnitieerd ...

Lees meer

Promotie van Smoov

Bij een nieuwe app in de markt zetten hoort natuurlijk ook de nodige promotie. Daar kwam Infocaster in beeld. We ontwikkelden een website en zorgden voor de social-media-inzet.

Lees meer